Hőtermelés, -szolgáltatás

Az ISD POWER Kft. erőműve beépített gőztermelő kapacitása: 670 t/h.

Az erőműben 7 db gőztermelő kazán van beépítve melyeknek mind az életkora mind a kapacitása különböző. A vegyes tüzelésű kazánok különböző tüzelőanyagok (kohógáz, kamragáz, földgáz, fűtőolaj) elégetésével 37 bar nyomású 450 oC hőmérsékletű gőzt állítanak elő. A kazánokban előállított gőz kettős gőz gyűjtősínen keresztül kerül a gőzturbinákba, melyek villamos generátorokat hajtanak kondenzációs vagy hővel kapcsolt villamosenergia-termelés céljából, továbbá turbókompresszorokat hajtva sűrített levegőt állítanak elő a kohók részére.
 
 
 
 

A kapcsoltan villamos energiát termelő turbinákból kilépő gőzt - amely még jelentős energia tartalommal rendelkezik - az ISD POWER Kft. által üzemeltetett hőenergia hálózatok szállítják a fogyasztók felé, technológiai és fűtési-kommunális felhasználás céljából.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az ISD POWER Kft.-nek egyik kiemelt feladata a kohók sűrített levegővel - turbólevegővel - való ellátása. Ezt a feladatot speciális berendezések, ún. turbófúvók végzik. A kondenzációs gőzturbinákkal hajtott turbókompresszorok mintegy 300.000 m3/h sűrített levegővel látják el a nagyolvasztókat, 2,5-3,5 bar nyomáson.