Gázszolgáltatás

Földgáz

Az ISD POWER Kft. a Magyar Energia Hivatal földgáz elosztási működési engedélyének birtokában végzi az ISD DUNAFERR Társaságcsoport területén található gázrendszerek üzemeltetését és a felhasználók földgáz ellátását.
 

Kohógáz, kamragáz

   
A kohógáz - az országban egyedülállóan - a nyersvas gyártás során keletkező alacsony fűtőértékű energiahordozó (3 MJ/m3), amelynek éves mennyisége azonban jelentős (6.000-7.000 TJ).
 
A kamragáz a kokszgyártás során keletkező, közepes fűtőértékű (17 MJ/m3) tüzelőanyag, mely a kokszoló technológiai önfogyasztásán felül éves szinten mintegy 4.500 TJ mennyiségben kerül a fogyasztókhoz.
  
A kohó- és kamragáz szállító hálózatok, gáztisztító, - tároló és nyomásfokozó berendezések üzemeltetését karbantartását az ISD POWER Kft. végzi.
 
 

 
 
A Társaság szervezetéhez tartozik a gázirányító szolgálat, melynek feladata a gázszolgáltatás, -elosztás operatív irányítása. Célja a felhasználók mindenkori gázigényének maradéktalan ellátása mellett a koksz- és nyervasgyártás során folyamatosan keletkező kamragáz és kohógáz hatékony felhasználásának biztosítása.