Karbantartás

Az ISD POWER Kft. nagy figyelmet fordít berendezései műszaki állapotára, azok igény szerinti rendelkezésre állására. Berendezéseink karbantartását részben saját karbantartó szervezettel végezzük, részben pedig külső vállalkozók segítségét vesszük igénybe. A karbantartás során kiemelten kezeljük az erőművi berendezéseket, különös tekintettel a hatósági felügyelet alá tartozókat, valamint azokat az eszközöket, amelyeknek a megfelelő műszaki állapota az energiaszolgáltatás vonatkozásában meghatározó.

 
Ennek megfelelően beszélünk:
  • gépészeti karbantartásról,
  • csőhálózati karbantartásról,
  • villamos karbantartásról.
Berendezéseink karbantartását úgy szervezzük, hogy mindig megfelelő teljesítményű eszközállomány álljon rendelkezésre a biztonságos energiaszolgáltatáshoz. Így a hőtermelő és -szolgáltató eszközeink karbantartására többnyire nyáron kerül sor, amikor kisebb a hőszolgáltatási igény, egyéb eszközeinken pedig előre meghatározott karbantartási terv alapján végezzük a szükséges karbantartási munkálatokat.
 
Az energiaelosztó hálózatok az ISD DUNAFERR Zrt. tulajdonát képezik (csőhálózatok, csatorna hálózat, villamos hálózatok, stb.), azonban azok üzemeltetése ugyancsak társaságunk feladata. Ezeknek az eszközöknek a karbantartását program szerint végezzük vállalkozási tevékenységként. Nagyobb volumenű karbantartási munkára - úgy a saját, mint a bérelt eszközök esetében - külső vállalkozókat is igénybe veszünk, a munkák felügyelete azonban Társaságunk feladata.

 
Egyre nagyobb az igény az ISD DUNAFERR Zrt. részéről ún. épületenergetikai üzemeltetésre és karbantartásra. Tekintettel arra, hogy Társaságunk - tevékenységéből kifolyólag - már rendelkezik azon ismeretekkel, energetikai rendszerek (víz, gáz, villamos rendszer) üzemeltetési tapasztalatával, így a jövőben várhatóan kiterjesztjük szolgáltatási körünket erre a szférára is.