Humán erőforrások

A humán erőforrás gazdálkodás meghatározó stratégiai célja az emberi erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás, a munkaerő tőkeként való kezelése. A Társaság hatékony működését, a rugalmas munkaerő-szerkezettel biztosítjuk. Célunk, hogy a személyi állomány minőségben, mennyiségben és szerkezetében teljes mértékben megfeleljen és igazodjon a gazdasági követelményekhez.

Oktatás-képzés

Társaságunk számára kiemelkedő fontosságú a megfelelően képzett munkaerő.

A munkavállalók megfelelő képzettségi szintjét az Integrált Minőségirányítási Rendszer szabályai és a Társaság Oktatási Szabályzata szerint történő stratégiai oktatás és képzés biztosítja. Célunk: a munkavállalók képzettségi szintjének emelése, a technológiai változásokra való szakmai felkészítés, biztonságos és hatékony munkavégzés, utánpótlás nevelés, törvényi előírásoknak való megfelelés. Az oktatás tervszerű, de az indokolt és szükséges képzések soron kívüliséget élveznek.

Képzések struktúrája:

· iskolarendszerű

· iskolarendszeren kívüli

o általános

o speciális

Alapvető feladatunknak tekintjük a munkaerő szerkezetének a gazdasági igényekhez történő alakítását, formálását oktatás, képzés segítségével.
Az Egészségvédelmi Intézettel kötött szerződés alapján Társaságunk munkavállalói részére teljeskörű egészségügyi ellátást biztosít.

Egészségvédelem

Kiemelkedő fontosságú a munkavállalók egészségi, fizikai és mentális állapota, s a munkaerő teljes körű rendelkezésre állása. A Humánerőforrás–gazdálkodás feladatát képezi ennek megfelelően az egészségvédelem is. A munkavállalók munkaképességének megőrzése, egészségvédelme, a prevenció fontossága eredményezte az AXA Egészségpénztárral történő együttműködést. Munkavállalóink így vesznek részt rendszeresen szűrő vizsgálatokon, mely egészségük megőrzéséhez komoly segítséget jelent. Jelenleg 484 fő munkavállaló tagja az egészségpénztárnak.

A foglalkozás-egészségügyi és munkabiztonsági tevékenység fő alapelve a megelőzés, melynek hatékonyságát az ártalomtérképek segítik. Társaságunk munkavállalói részére biztosított egészségvédelmi szolgáltatások között kiemelkedő szerepe van a munkaköri és szakmai alkalmassági vizsgálatoknak. Kiemelt figyelmet fordítunk a foglalkozási megbetegedést megelőző gondozói tevékenységre, az egészség megőrző illetve helyreállító tevékenységekre.

Nyugdíjpénztárak

Az Önkéntes Kölcsönös Nyugdíjpénztárak szolgáltatása a tagok egyéni számláján nyilvántartott nyugdíj célú megtakarítások a munkavállaló nyugdíjba vonulásakor egyösszegben vagy járadékként, illetőleg a kettő kombinációjaként való kifizetése lehetséges. Összesen 469 munkavállalónk tagja 8 nyugdíjpénztárnak.

Egyéb szociális juttatások

Az igényeknek megfelelően melegétkezéshez hozzájárulást fizettünk, illetve étkezési utalványt finanszírozunk munkavállalóink tejes körére vonatkozóan.

A szociálpolitikánk egyik célja, hogy munkavállalóink munkahelyi közérzetét javítsuk, problémáik megoldásában igyekezzünk segítséget nyújtani. Fentiek megvalósítása érdekében az alábbi lehetőségeket biztosítjuk rászoruló munkavállalóink számára:

  • szociális- és temetési segély
  • iskolakezdési támogatás
  • lakásvásárlási támogatás
  • albérleti hozzájárulás
  • családi- és munkásszállón való elhelyezés
  • üdülési csekk igénylés a szabadságos bér és a karácsonyi bér terhére
  • kedvezményes gyermeküdülés

Szabadidőpark

Társaságunk szabadidőparkjaiban munkavállalóink a felfokozott életvitellel járó stressz helyzetekből kapcsolódhatnak ki. Társaságunk szabadidőparkjait munkavállalóink megkedvelték, a május 1-jei és a Vasasnapi rendezvényeinken egyre többen vesznek részt. Társaság szintű rendezvényeinken mindig szívesen látjuk a családtagokat, barátokat, hogy megismerjék a munkavállalóink kolletíváját.

A Duna partján lévő szabadidőparkunkat szívesen látogatják kollégáink, melyet vállalti rendezvényeken kívül, családi- baráti összejövetelekre is igénybe vehetik. 5000 m2 füves, parkos alapterületen zárt épületben 50m2 alapterületű terem és szociális létesítmények találhatóak. Munkavállalóink azonban leginkább a szabadban szeretnek lenni, ahol focipálya, játszótér, grillsütők és kemencék találhatóak. Szórakozási lehetőséget biztosít még a ping-pong asztal, asztali foci, és egyéb sport és játékszer használata.

Szakszervezetek

Az ISD POWER Kft-nél két reprezentatív szakszervezet működik:

Az ISD POWER Kft. Vasas Szakszervezet alapszakszervezetként működik, tagja a DUNAFERR Vasas Szakszervezeti Szövetségnek és ez által tagja az országos Vasas Szakszervezetnek, valamint az MSZOSZ-nek. Vasas alapszervezetünk így nem csak Kft. szinten, de társaságcsoport, valamint országos szinten is képviseli tagjait, jár el érdekükben.

A DUNAFERR Ifjúsági Szervezet tagszervezete az ISD POWER Kft. tagszervezete és tagja az MSZOSZ-nek.
 
Szervezeti felépítés
 

HR Képgaléria: